Nikolas: Umut Dolu Bir Noel Filmi

Nikolas filmi, her yılbaşı yaklaşırken birçok yenisi çıkan Noel filmlerinden bir tanesi. Sevgili karım sağolsun, pek bi’ sever karlarla kaplı Noel filmlerini. Geçen yıl birlikte Netflix yapımı Klaus filmini izlemiş ve çok beğenmiştik. Bu yılsa karşımızda yine bir Netflix yapıtı olan Nikolas filmini bulduk. Nikolas, dünyasıyla bizi öyle büyüledi ki tüm planlarım bozuldu.

Plan şuydu: Akşam yemeği sonrası pek karnım doymadığı için nazlanmamın ardından Melek çay koymuş ve sabah yaptığı kekten atıştırmaya niyetlenmiştik. Yemek yerken ve böyle küçük kaçamaklar esnasında illa ki bir şeyler izlememiz gerekiyor hissi ile Netflix’te dolanırken Nikolas’ı açtım. Önümüzdeki kekleri bitirene kadar en fazla yarım saatçik izler ve sonra Melek kendi işine ben de bilgisayar başına dönerim diye planlamıştık o an için. Ama başaramadık. Bir buçuk saat süren Nikolas filmi, bizi bırakmadı hiç bir yere. İyi ki bırakmadı.

Nikolas filmi konusu

Nikolas, karlarla kaplı bir ormanda, oduncu babasıyla birlikte yaşıyor. Annesi, sizlere ömür. Nikolas, annesinin ardında bıraktığı hatıralara ve onun her gece anlattığı Elf Diyarı masalına gönülden bağlı, güler yüzlü ve umut dolu bir çocuk. Babasının ise tek derdi oğlu için güzel bir gelecek sunabilmek amacıyla daha fazla para kazanabilmek…

Bir gün Nikolas’ın babası uzun bir yolculuğa çıkar ve Nikolas da babasının ardından evden ayrılarak fare dostu Miika ile annesinin gönlünde ördüğü hayal yumağını, Elf Diyarını aramaya çıkar. Kuzeye doğru başlayan yolculuğunda en çok ihtiyacı olan şey umudu ve sihre olan inancıdır. Nikolas, umutlu sihirlerle dolu, naif ve eğlenceli bir Noel filmi: Macera, acı ve sürprizlerle dolu bir dünyası var Nikolas’ın.

Nikolas filmi yorumu

Filmi izlerken yüzümde sabit kalan bir tebessüm vardı hep. Film günümüz dünyasında, annelerini kaybeden ve üzüntüleri nedeniyle Noel’i kutlamayan üç küçük çocuğun evinde başlıyor. Babaları, Noel akşamı onları teyzelerine emanet ediyor ve dışarıdan ketum görünen teyzemiz anlatıyor hikayeyi bizlere 🙂 Hatta şu repliğini çok sevmiştim.

[fosforlu]”Evren hikâyelerden oluşur, atomlardan değil.”[/fosforlu]

Filmi izlerken, teyzelerini dinleyen o üç çocuktan dördüncüsü gibi hissettim. Sanki bana anlatıyordu: Evet, kendimi çok kaptırabiliyorum filmlere. Filmin sonlarına doğru minik mutluluk gözyaşları bile döktüm. Eğer kesinlikle sorgulamayıp hoş göreceğim manevi hassasiyetlere sahip değilseniz, ailecek izlenebilecek, oldukça güzel bir filmdi. Ayrıca filmden unutamadığım bir replik daha var:

[fosforlu]”Bir şeyi görmek için ona inanmak gerekir.”[/fosforlu]

Nikolas filmi hakkında

Filmin orijinal adı “A Boy Called Christmas” ve Matt Haig tarafından yazılan aynı adlı bir kitaptan uyarlama. Yazarımızın Noel’e dair çok satan üç kitabı daha varmış ve bu film tutarsa ki çoktan tutmuş bile olabilir, eminim onları da yakında Netflix kapar. Nikolas filminin başrollerinde Profesör Minerva McGonagall, özür dilerim o Harry Potter’de idi, Maggie Smith de var. Aslında kendisi filmin anlatıcısı. Onu yeniden görmek güzeldi, çok yaşlanmış ama hâlâ eşsiz bir oyuncu.

Yine bir film ve yine filmden çok fazla ipucu vermeden bir şeyler anlatma çabasıyla kıvranan ve saçmalayan bir karga! Umarım az da olsa film hakkında hoş bir iz bırakabilmişimdir sizlerde. Eğer diğer film yorum çabalarımı okumak dilerseniz buradan ilgili kategoriye ulaşabilirsiniz. Sağlıcakla.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

“Nikolas: Umut Dolu Bir Noel Filmi” için 11 yanıt

  1. Ceren avatarı

    Peki çocuklarla izlenebilir mi?
    Oldukça sevimsiz bir hava ve 3 çocukla eve tıkılma durumum var da :))) İmdat.

    1. Adamkarga avatarı

      Kesinlikle izlenebilir 🙂 Keyifle izleyebilirsiniz eminim. Sorun olabilecek hiç bir şey yok.

  2. duygu emanet avatarı
    duygu emanet

    Minerva McGonagall varsa izlenir. :)) O kadının oyunculuğunu beğeniyorum. Konuda çok hoş görünüyor. Noele ilgim olmasa da karı ve masalsı dünyaları seviyorum. 🙂

    1. Adamkarga avatarı

      Kesinlikle seveceksiniz o zaman filmi 🙂

  3. Huriye avatarı

    İlginç görünüyor ama daha da ilginç gelen yazarın üç tane christmas konulu kitabının olması oldu. 🙂

    1. Adamkarga avatarı

      Yakında onları ad Netflix’te görürüz. Her yıl bir yenisini çekerler artık 🙂

  4. Yıldız Tozuvar avatarı

    Geçen hafta sonu izledim bu filmi. Doğrusu ya, pek beklediğim gibi değildi.

    Öyküyü ve mesajı sevdim sevmesine ama sanki bu tür filmler için gereken o peri tozu bunda biraz eksik kalmış gibi geldi. Çocuklar bayıldılar tabii. Benim yorumlarım sadece sihirli bir atmosfer bekleyen ve büyümeyi reddeden çocuklar için geçerli.

    1. Adamkarga avatarı

      Filmi izlerken şu yönü kötü dediğim birkaç nokta vardı ama film bitip de yazıyı yazmaya başladığımda eksik gördüğüm şeyleri unutuvermiştim. Yorumunuzla birer birer aklıma geliyorlar 🙂

  5. Gülten avatarı

    Filmi merak ettim açıkçası:) Vaktim olursa izlemek istiyorum.

    1. Adamkarga avatarı

      Umarım keyifle izleyebilirsiniz ^^

  6. Bir blogger avatarı

    Netflix’te çok karşıma çıkmaya başladı Nikolas. Yatarken izleyeyim en iyisi.

dedemin kaşları gözleri üzerine dökülür ve ben ona benzemekten korkardım çocukken. büyüdüm, o ise yaşlandı; alzaymıra bağlı nokta noktalar nedeniyle vefat etti birkaç yıl önce. o vefat edince fark ettim tek tük uzayan kaşlarımı ama kaştan değil unutmaktan korkuyordum artık.

adamkarga © 2009-2024 | blogun içerikleri Allah’a emanettir. #işbirliği