KaSeT Okumaları

Dört güzide öğrencimle, okulumuzda KaSeT adını verdiğimiz gizli bir tim kurduk: Kitabı Sevdirme Timi. Amacımız öğrenciler arasında kitap okuma oranını artıracak faaliyetleri artırmak ve bu işe tatlı bir yön eklemek. Ayrıca bu faaliyet içerisinde okuduğumuz kitapları yorumlamak da var. Bu yazıda ekibimizin her şeyi olan üç öğrencimin yeni kitap yorumlarını paylaşıyorum. Eğer onların yorumlarını okumaya devam etmek dilersen ilk yazımıza da göz atabilirsin.

YABANİ DOSTUM

Bu romanı okurken bir çocuk veya bir atın yerine kendinizi koyacaksınız. Farkında olarak ya da olmayarak. Bu roman çocuk romanları arasına alınmış. Lakin henüz okumadıysanız hangi yaşta olursanız olun okumanız gereken bir roman.

Tabi içerikten de bahsetmek icab eder. Size  şunları söyleyebilirim; Baş karakterlerimizden biri, balıkçılıkla uğraşan bir çocuk. Adı da Folko. Folko bir gün yine bataklıkta kayığıyla dolaşırken Beyaz Yele’yi fark eder. İşte o gün kendine yabani bir dost bulmuştur. Folko dostunu kaybetmek istemez. Ama bir gün Beyaz Yele, içgüdülerine kapılıp sürüsüne döner.

O sırada bir de avcı seyisler olaya dahil olur. Beyaz Yele’yi istiyorlardır. Folko asla pes etmez. Dostu için her şeyi göze alır. Böylece birbirlerine kavuşmak için büyük bir mücadele başlatırlar…

Sonucu olumlu olacak mıdır peki? sanıyorum ki cevaba kitabı okuyarak siz ulaşmak istersiniz.

Samimi, umut dolu ve heyecanlı bir hikaye. Ben keyifle okudum. Umarım siz de beğenirsiniz 🙂


Buse Sahan

PARA HER ŞEYDEN ÖNEMLİ MİDİR?

Sizce para her şeyden önemli mi? bence değil. Neden derseniz her zaman parayla mutlu olamayız örneğin kardeşiniz doğduğunda mutlu olursunuz ve bu mutluluk için para vermenize gerek kalmaz. Bu verdiğim örnekten başka bir sürü örnek var ama bunları yazarsam kitapla alakalı yorumuma yer kalmaz. Eğer siz para önemli diyorsanız ve paralarınıza gözünüz gibi bakıp harcamıyorsanız kitaptaki adama benziyor olabilirsiniz. Biraz kitapla ilgili ipucu vereyim;

Kitaptaki adam paralarına çok ama çok değer veriyor ve o paralardan bir kuruş bile harcamak ve çocuklarına vermek istemiyor bunu da kitabın adının hakkını veriyor diyebiliriz. Adam paralarının yanı sıra oğlunun istediği bir şeyi yaşının uygun olmamasına rağmen isteyip oğluyla aralarında anlaşmazlık çıkıyor.

Adamın paralarını neyin içinde ve nerede sakladığını duyunca çok şaşıracaksınız. Peki, siz paralarınızı adamın sakladığı yerde saklar mıydınız? Ben saklamazdım çünkü güvenli değil tabi bu bana göre, siz farklı düşünüyor olabilirsiniz. Kitapla ilgili bir şey daha söylemek isterim kitabın sonunda tesadüfen bir gerçek ortaya çıkıyor bunu öğrenmek için kitabın sonlarını okumalısınız.

Kitapla ilgili son fikirlerimi söylemek için bu paragrafı ayırdım. Bunlardan biri kitabın sonu kısa kesilmiş devam ettirilebilirdi ama bu yazarın takdiri böyle de güzel. Biri de kitabı okumanız gerektiği.


Izel Azra Aksoy

DUYGU YÜKLÜ BİR GÜNLÜK

Çocuk Kalbi… Aslında birçok kişi bu kitabı okumuştur ya da en azından adını duymuştur. Bu kitabı okuyan çocuklar ve gençler şuan yaşadıklarından, yetişkinlerse geçmişlerinden mutlaka bir şeyler bulacaktır. Ve kendilerini ana kahramanımızın yerine koyacaktır.

Kahramanımız tam da tahmin ettiğiniz gibi bir çocuk, adı da Enrico, bu çocuk 3. sınıfa başlıyor. Ve kitabımız da onun 3. sınıfının ilk başından o okuldan ayrılana kadar yaşadıklarını yazdığı günlükten oluşuyor. Gün içinde yaşadıklarının yanısıra okulda yazdıkları aylık öykülerde bulunuyor yazılanlarda. Ve her biri insana ders veriyor. Sevgi, cesaret, mutluluk, dostluk, vefa, acı, hüzün gibi duyguları gerçekmiş gibi yaşatıyor.

Kitabımızın sonlarına geldiğimizde bütün çocukluğumuzun geçtiği, dostluk ve düşüncelerimizin geliştiği bir yerden ve o yeri asla unutamayacağımızdan söz ediliyor. Eminim bu yerin neresi olduğunu biliyorsunuz. Sizde o yeri asla unutamıyorsunuz ve unutamayacaksınız. Ben de sizin gibi o yeri unutamayacağımı düşünüyor ve umuyorum. 

ÇOCUK KALBİNİZİ hiç kaybetmemeniz dileğiyle, keyifli okumalar.


Sude Sahan

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir